Select Page

10 Geniale, simpele tips voor extra opbergruimte in huis

15 feb 2016 | Hacks | 0 Reacties

Zelfs in de kleinste woningen is er altijd wel plek voor extra opbergruimte. Sommige oplossingen zijn zo simpel en eenvoudig uit te voeren, je moet er maar net op komen.

Gebruik een activiteiten matje om het speelgoed van de kids heel simpel op te bergen. In één keer opgeruimd en de volgende keer weer snel neergelegd.
Gebruik kruidenrekjes als opbergruimte in de badkamer voor spuitbussen, potjes, gels, aftershave etc.
Gebruik eierdozen en leg ze in een lade om bijvoorbeeld je sieraden in op te bergen. Je kettingen zullen nooit meer door elkaar en in een knoop komen te liggen. Vind je de eierdoos lelijk van kleur? Geen probleem, laagje verf eroverheen en klaar.
Gebruik tijdschriftenhouders voor spullen waar je eigenlijk nooit een goede opbergplek voor kunt vinden en die daardoor in de kamer rondslingeren… Zoals krultangen, haartangen, borstels etc.
Dezelfde tijdschriftenhouders kun je ook gebruikers in de keuken om zaken als aluminiumfolie, huishoudfolie, bakpapier e.d. bij elkaar te houden. Schroef zo’n houders aan de binnenkant van een keukenkastje en je zult nooit meer moeten zoeken de folie.
Gebruik een oud fotolijstje en span wat ijzeren daden erachter. Hier kun je dan bijvoorbeeld je oorbellen aan ophangen. Het fleurt je interieur ook nog eens een beetje op ook.
Gebruik extra schappen in je voorraadkast. je kent het wel, je hebt een voorraadkast, bijvoorbeeld onder je trap, en daar zitten vier schappen in. Maar eigenlijk zet je daar alleen maar de grotere spullen op. En toch heb je nog ruimte over, niet op de bestaande schappen, maar tussen de schappen. Plaats er dan een extra schap tussen of plaats er een rekje op.
Ken je die ‘schappen’ waar je een schilderij op kunt zetten? Deze zijn natuurlijk ook te gebruiken voor je mobiel, tablet e.d. Heel handig!
Heb je veel sjaals? Gebruik een kledinghanger en wat ringen van een douchegordijn en binnen no-time heb je al je sjaals overzichtelijk bij elkaar…
Tot slot, wc rollen. Huh, wc rollen!? Ja. Je kunt ze aan een basisschool doneren waar de kids er creatief mee aan de slag gaan. Je kunt ze echter ook gebruiken om kabeltjes bij elkaar te houden, gescheiden van de andere kabels. Nooit meer een wirwar van kabels in je lades. Onze favoriet.

Wat was jouw favoriet? Laat het ons weten, of beter nog, deel het met je vrienden op Facebook.

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt