Select Page

10 Simpele tips om van kleine, dagelijkse irritaties af te komen

13 feb 2016 | Hacks | 0 Reacties

Wanneer we het hebben over ‘dagelijkse irritaties’ bedoelen we natuurlijk niet die luie zak (m/v) die de hele dag op de bank hangt en voor de zoveelste keer ‘vergeten is’ om het lege wc-rolletje te vervangen of om de vaatwasser leeg te ruimen, nee. Wij bedoelen kleine irritaties zoals vlekken op je handtas, een rits die niet omhoog blijft zitten, t-shirts die gekrompen zijn in de was… Dat soort irritaties. Wij hebben 10 van deze irritaties voor je op een rij gezet inclusief de oplossing.

Irritatie nr 1: Vlekken op leer, zoals een leren handtas

Simpele oplossing. Pak een spons, doe daar een mengsel van azijn en water op en wrijf hiermee voorzichtig over de vlek. Weg is de vlek.

Irritatie nr 2: Gekrompen t-shirt na de was

Iets lastiger op te lossen dan nummer 1, maar het kan. Doe je gekrompen shirt in een emmer met water en een beetje (kinder)shampoo. Kindershampoo is lekker zacht. Laat dit ongeveer een half uurtje weken. Daarna wring je al het water eruit en leg je het shirt zo’n 10 minuten tussen twee handdoeken. Daarna kun je het shirt (voorzichtig!) uitrekken naar de oorspronkelijke grootte. Leg iets zwaars op de randen en laat het zo droog worden. Klaar.

Irritatie nr 3: Mijn spijkerbroek past niet (mooi) in mijn laarzen

Lekker irritant al je een spijkerbroek aan hebt, met net iets te wijde broekspijpen en je wilt per se je laarzen aan. Vaak prop je de pijpen er dan in, maar dit is niet ideaal. Deze tip (zie foto) is dan geniaal. Komt er op neer dat je een sok nodig hebt. De rest zie je op het plaatje.

Klik op de foto voor een vergrootte versie. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

Irritatie nr 4: Zweetplekken op (witte) shirts

Fijn zijn die zomerse dagen waarop je je nieuwe shirt maar één of twee keer aan kunt doen en dan blijkt dat je van die smerige gele zweetplekken hebt op de rug en onder de oksels. Op het T-shirt bedoelen we dan natuurlijk. Maar de oplossing is nabij. Maak een mengsel van citroen sap en baking soda. pak een sponsje en behandel de vlek met dit mengel.  Daarna goed uitwassen. Herhalen indien nodig.

Irritatie nr 5: Het koordje is uit de joggingbroek/hoodie geglipt

Zul je altijd zien, het koordje is uit je joggingbroek geglipt en je krijgt het er met geen mogelijk meer in. De oplossing: pak een rietje, doe het koordje door het rietje en haal het rietje door de gleuf waar het koordje doorheen moet. Werkt bij de joggingbroek, je hoodie, sportbroekjes, noem maar op.

Irritatie nr 6: Help, mijn nieuwe broek is statisch…!

Simpele oplossing: Doe aan de binnenkant van elke broekspijp een veiligheidsspeld en het knettert niet meer…

Irritatie nr 7: De randen op mijn gympen zijn verkleurd!

We schreven er al eerder over, maar deze oplossing werkt ook. Maak een mengsel van een beetje schoonmaakmiddel en baking soda en wrijf met een tandenborstel de randen van je grauw geworden gympen er stevig mee in.  Ze worden weer wit(ter).

Irritatie nr 8: Mijn trui zit vol plusjes!

Ja, je kent ze, die irritante kleine pluisjes die na verloop van tijd op je trui krijgt. Om er van af te komen, pak je en scheermesje en schraap je ze er van af. Bijkomend voordeel, het scheermesje wordt weer iets scherper…

Irritatie nr 9: Verkreukte kraag

Je hebt haast en bent op weg naar die belangrijke afspraak waar je goed voor de dag wilt komen. Je gaat nog even met je haartang door je haar en tot je grote schrik zie je dat je kraag totaal verkreukt is… Pff… geen paniek. Gebruik je haartang om even snel je kraag te ontkreuken. Even persen en klaar. Geen gedoe met de strijkbout.

Irritatie nr 10: Mijn rits gaat staat omlaag

Tot slot, wie kent deze irritatie. Heb je eindelijk die heerlijk zittende spijkerbroek gekocht, kom je er achter dat de rits niet altijd goed omhoog blijft zitten. Vooral die korte ritsjes zijn daar meester in. Geen paniek. Pak een ringetje van je sleutelhanger en haal die door het oogje van je rits heen. Vervolgens hang je het ringetje over de knoop van je broek en knoop je je broek dicht. Als nu nog iemand tegen je roept “Hey, je gulp staat open”, dan weet je dat het een grap is.

Dat waren onze 10 tips voor deze keer. Zoals altijd: deel deze tips met je vrienden op Facebook.

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt