Select Page

5 Handige tips die iedereen kan gebruiken. Check #4 eens!

15 mrt 2016 | Hacks | 0 Reacties

Geen lange intro deze keer. We gaan gewoon meteen beginnen met de handige tips. Deze keer 5 hacks die iedereen in huis kan toepassen en hoogstwaarschijnlijk verrekte handig vindt.

#1: Van kledinghanger naar chipszak-knijper

Iedereen die wel eens een broek gekocht heeft, heeft ze in huis liggen: de bijpassende kledinghaak met aan de zijkanten van die clips, of knijpers. Heel handig om je broek op te hangen, maar ook heel handig voor wat anders: om je chipszak dicht te knijpen. Niet iedereen eet een zak chips in één keer leeg en als je de zak daarna niet goed sluit, worden de chips zacht. Bleh! Knip en breek de knijpers aan de uiteinden van zo’n kledinghanger eraf en voilá, je hebt een chipszak-knijper!

#2: Van losse pasjes naar sleutelhanger-pasjes

Pasjes hebben we tegenwoordig voor alles: Zorgverzekering, ANWB, fitnessclub, AH-bonuskaart, etc. Vaak liggen die pasjes door elkaar, of je staat te stuntelen als je ze nodig hebt. Het kan makkelijker. Door in de hoek van zo’n pasje/kaart een gat te maken met bijvoorbeeld een perforator kun je ze aan een sleutelhanger-ring hangen. Handig toch!

Een paar pasjes waarbij we dit niet zouden doen zijn: rijbewijs, kentekenpas, bankpasje, creditcard, OV-kaart…

#3: Maar 1 batterij voor je afstandsbediening…?

Het overkomt ons allemaal wel eens: je afstandsbediening begeeft het en je hebt geen nieuwe batterijen meer in huis. Je zoekt en zoekt en vindt er één terwijl er twee in je afstandsbediening moeten. Wat dan? Meestal kan je afstandsbediening het goed genoeg doen op één volle batterij. Om het circuit te laten werken leg je een bout in de andere gleuf die net groot genoeg is. Een nep-batterij zeg maar… Happy zapping!

#4: Spoel geen geld meer door de wc…

Huh? Geld door de wc spoelen? Dat doet toch niemand… Jawel. Wat je kunt doen is een lege fles van een liter vullen met water en die in de spoelbak zetten. Dat scheelt weer 1 liter per spoelbeurt. Met 4 gezinsleden scheelt dat aardig wat liters per dag. Ga maar eens na hoe vaak je doorspoelt op een dag.

Veel mensen hebben een STOP-knop op hun spoelbak van de wc. Da’s al mooi. Maar wie vergeet hem wel eens te gebruiken? Precies…

#5: Zo open je een TicTac doosje

Wij zijn gek op TicTacs. Wij, zoals iedereen, openden tot nu toe altijd gewoon het doosje en schudden er een paar TicTacs uit en als er te veel uitkwamen, dan stopten we die weer terug… FOUT! Houd het doosje op de kop, open het klepje terwijl je het doosje langzaam weer opdraait. En tadaa, elke keer maar 1 TicTac, op de binnenkant van de deksel in de daarvoor bedoelde uitsparing…

Vond je deze hacks interessant! Deel deze tips dan met al je Facebook vrienden!

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt