Select Page

6 Dingen die je beter geheim kunt houden

19 feb 2016 | Gezondheid | 0 Reacties

Er zijn van die dingen die je absoluut beter voor jezelf kunt houden. Wanneer je bepaalde zaken deelt met de wereld, hoe graag je dat ook wilt, zal het je in veel gevallen niet veel goeds brengen. Sommige zaken zijn natuurlijk wel belangrijk om te vertellen, maar hier hebben we een lijstje van zaken die je beter niet aan iedereen kunt vertellen en waarom.

1. Je meest ambitieuze, grootse plannen

Heb je ambitieuze plannen? Houd ze dan nog even voor jezelf. Als je ze (bijna) bereikt hebt, dan mag je erover beginnen. Zulke plannen hebben vaak een aantal zwakke punten, punten waar je nog niet zo over nagedacht hebt. Wanneer je op dat moment er over begint met iemand anders, dan is de kans groot dat die ander juist die punten er uit pakt, waar jij nog niet goed over nagedacht hebt. Wanneer je daar geen antwoord op hebt, kan het wel eens zijn dat je ontmoedigd raakt en nooit aan het uitvoeren van je plannen komt. Dat zou jammer zijn. Want wie weet, misschien wordt jouw boek wel een wereldsucces, of misschien is jouw frietenkot in Japan wel de eerste van vele, succesvolle filialen in Azië…

2. De vele goede daden die je hebt verricht

Ga niet uitentreuren vertellen of opscheppen over welke goede daden je wel niet allemaal hebt verricht, of welk liefdadigheidswerk je hebt gedaan. Dat soort werk doe je vaak omdat je iets goeds wilt doen, zónder dat je erkenning voor terugkrijgt. Natuurlijk mag je best vertellen dat je wel eens boodschappen doet voor je zieke buurman. Overdrijf het echter niet. Erover opscheppen kan al snel gezien worden of leiden tot arrogantie. Wanneer je echter wel de behoefte hebt om erover op te scheppen, dan is het wellicht een goed idee om eens bij jezelf te rade te gaan, met welke reden je liefdadigheidswerk doet; uit onzelfzuchtigheid, of om erkenning te krijgen…?

3. De geheimen van je nieuwe lifestyle

Is het zinvol om op te scheppen over het ultragezonde dieet dat je volgt, of dat je niet meer uitslaapt, of dat je niet meer toegeeft aan die onverzadigbare drang naar seks, e.d.? Nee. Als jij echt die aardse pleziertjes van het leven hebt opgegeven om bijvoorbeeld je spirituele doelen te behalen in dit leven, dan is het niet logisch om daarover op te scheppen. Jouw emotionele conditie zou in balans moeten zijn. Dat gevoel dat je anderen moet imponeren is een teken dat je dat nog niet bent, in balans…

4. Jouw opvattingen over jouw verlichte kijk op het universum, het leven en de dood

Wanneer je met iemand praat over wat volgens jou bijvoorbeeld het doel van het leven is, dan is dat ‘jouw’ mening. Niet een feit, maar jouw mening. Niets meer en niets minder. Iedereen mag natuurlijk zijn of haar mening hebben, maar het wordt al snel als neerbuigend opgevat, wanneer je iemand probeert te overtuigen van jouw vermeende gelijk. En het is maar zelden in iemands voordeel wanneer ze het eens zijn met jouw mening over dit soort spirituele zaken.

5. Problemen binnen je familie/relatie

Waarom zou je problemen binnen je familie/relatie met iemand willen bespreken die daar niet direct mee te maken heeft? Met een goede vriend of vriendin, okay, ja. Maar daarbuiten gaat niemand dat wat aan. Sterker nog, daarbuiten heeft niemand daar behoefte aan. Het lost ook niet je problemen op, ze kunnen er alleen maar groter op worden. Des te meer jij je problemen binnen je relatie of familie met iemand (buiten je familie) bespreekt, des te moeilijker het in de praktijk blijkt om deze problemen juist op te lossen.

6. Vervelende dingen die gehoord hebt (roddels)

Is het echt nodig om de vuile was van de buurman buiten te hangen (figuurlijk)? Is het echt nodig om alles door te vertellen wat je gehoord hebt over collega of wat deze collega gedaan zou hebben? Steeds dit soort roddels verspreiden heeft geen positieve invloed op jou. Niet op jou als persoon en niet op jouw gedachten. Voor je het weet wordt er over jou geroddeld….

ben je het eens met deze lijst? Deel hem dan met je vrienden. Of heb je nog aanvullingen over wat mensen beter voor zichzelf kunnen houden…? Deel het met ons…

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt