Select Page

7 Unieke huishoudtips met je föhn!

1 mrt 2016 | Hacks | 0 Reacties

Wie thuis een föhn of haardroger heeft liggen, weet niet dat je er nog veel meer mee kunt doen dan alleen je haar föhnen! Er zijn tal van huishoudelijke klusjes die eenvoudiger te maken zijn met deze geweldige apparaten. Zónder dat je dure schoonmaakspullen hoeft te kopen.

1. Verwijder ingedroogde vochtplekken

Je hebt wel eens van die ingedroogde vochtplekken op je houten tafel. Visite is langs geweest en hebben geen onderzetter gebruikt. Voor je het weet, heb je een dag later van die witte, lelijke, ronde, opgedroogde watervlekken op je mooie houten tafel. Geen paniek. Die witte vlek is gewoon opgedroogd vocht dat zich is gaan nestelen in het hout. Zet een paar minuten de warme föhn erop, en het water verdampt…

2. Blaas er je luchtbed mee op

De visite komt langs en wil na een gezellige avond blijven slapen. Je hebt ondertussen te veel alcohol op om het luchtbed op te kunnen blazen en je kunt je elektrische pomp niet vinden. Wat doe je dan? Pak een plastic flesje en snij het bovenste gedeelte er van af. Maak dat gedeelte vast aan je föhn als een soort tuit met een plakband. Tuitje in het luchtbed en blazen maar. Let op: Zet je föhn wel op koud!

3. Verwijder pleisters van je huid

Ja, fijn zo’n goed plakkend pleister. Het eraf trekken kan erg pijnlijk zijn. Vanaf nu niet meer. Zet je föhn op warm en verwarm de pleister en na een tijd trek je het er zonder pijn vanaf.

4. (Vers) dichtgeplakte enveloppen weer openmaken

Het gebeurt ons allemaal wel eens een keer. Je likt de gomstrip van een envelop, maakt hem dicht en even later denk je: “Duizend bommen en granaten!” Iets vergeten erbij in te doen…
Pak gewon de föhn, verwarm de gomrand en maak de envelop voorzichtig weer open.
(Let op: we hebben dit niet getest op enveloppen met een sticker randje, waarbij je dus niet hoeft te likken)

5. Verwijder kaarsvet van het tapijt

Een echte klassieker, zowel het probleem als ook de oplossing. Wanneer je kaarsvet op het tapijt heb laten vallen dan is er geen kind over boord. Leg keukenpapier op het kaarsvet en verwarm dit met een föhn. Flink deppen. Het keukenpapier neemt het kaarsvet op. Blijf dit herhalen met verse stukken keukenpapier totdat het kaarsvet helemaal weg is.

6. Kreukels uit T-shirts verwijderen zonder te strijken

Soms hoef je T-shirts niet echt te strijken om ze mooi glad te krijgen. Hang ze op, besproei ze met een beetje water en föhn ze. Af en toe een beetje gladstrijken met je handen en tot slot een beetje rechttrekken.

7. Stel je bril bij…

Kleine veranderingen aan de pootjes van je bril kun je best zelf doen. Daar hoef je niet voor naar je opticien. Verwarm de pootjes van je bril totdat je ze kunt buigen. Voorzichtig!

Deel dit artikel op Facebook met je vrienden.

[bron: HouseHoldHacker – Youtube ]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt