Select Page

Azië week: Heerlijke ga­do­ga­do met rijst

25 feb 2016 | Eten en Drinken | 0 Reacties

Saté, eitjes, rijst, wokgroenten… Veel meer dan dat is het niet. Simpel en lekker. Het is tot nu toe wel het meest calorierijke recept dat we deze week voor jullie hebben, maar ook wel één van de lekkerste: gadogado. Per portie kom je uit op zo’n iets boven de 700 kcal. Het is glutenvrij en vegetarisch gerecht. Met de ingrediënten hieronder maak je een hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 150 gr rijst
  • 3 eitjes
  • 200 gr erwten
  • 250 gr Chinese roerbakgroente
  • 1 rode ui
  • 250 gr satésaus
  • 3 eetlepels seroendeng of alleen gebakken uitjes

(Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s, gebakken uien en specerijen)

Stappen:

Kook de rijst zoals op de verpakking wordt aangegeven en kook ook in 8 minuten de eieren hard en de erwten. Ondertussen snijd je de ui in halve ringen.

En nu: wokken! Verhit de olie in een wok (of koekenpan). Bak de ui 1 minuut. Daarna voeg de roerbakmix toe en bak je alles nog eens 4 minuten.

Verwarm de satésaus. Het makkelijkst is het om gewoon kant-en-klare satésaus te pakken. Schep de erwten door de roerbakmix. Pel daarna de eieren en en halveer deze.

Tijd om de borden op te maken. Verdeel de rijst over twee borden. Doe de groenten erbij. Satésaus erop, eitjes erbij leggen en bestrooien met de seroendeng of gebakken uitjes. That’s it….

Eet smakelijk!

[bron: Ricardo via Facebook]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt