Select Page

Azië week: Kar­de­mom S­or­bet met rijst­mie

26 feb 2016 | Eten en Drinken | 0 Reacties

Dit toetje is genoeg voor 4 personen en bevat iets meer dan 400 kcal.

Ingrediënten:

  • 50 gr mihoen (=rijstmie)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 8 eetlepel rozensiroop (of aardbeienlimonadesiroop)
  • ½ theelepel gemalen kardemom (specerijen)
  • 400 ml ijskoude melk
  • ½ liter vanille-ijs
  • 100 gr witte druiven
  • 75 gr ongezouten amandelen (ongezouten, grof gemalen)

Stappen:

Breek de mihoen in stukken en laat deze samen met de kurkuma 4 minuten wellen in kokend water. Daarna laten uitlekken in een vergiet.

Het siroop verdeel je over vier hoge glazen en vervolgens doe je daar de uitgelekte mihoen bij in. Halveer ook de druiven.

Daarna roer je de kardemom door de ijskoude melk. Doe in elk glas twee bolletjes ijs, een kwart van de druiven en 100 ml melk.

Tot slot strooi je de amandelen erover en serveer je het geheel met een lange lepel en rietje.

Smullen maar!

[bron: Loes via Facebook/Allerhande]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt