Select Page

Azië week: Kip ketjap met rijst en sperziebonen

23 feb 2016 | Eten en Drinken | 0 Reacties

Voor het tweede recept in onze Azië week hebben we van iemand een tip gekregen hoe je heel eenvoudig een heerlijk kip ketjap op tafel kunt toveren. En je kunt er makkelijk mee experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld minder sperziebonen en doe er taugé of champignons bij. Gebruik wat honing om het iets zoeter te laten smaken.

Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen en kan als hoofdgerecht worden geserveerd.

Ingrediënten:

  • 300 gr witte rijst (mag ook notenrijst zijn)
  • 300 gr kipfilet
  • 100 ml ketjap manis
  • 500 gr sperziebonen
  • peper en zout
  • optioneel: honing, gebakken uitjes
  • variatietip: 150 gr taugé en/of 250 gr champignons, en natuurlijk dan een beetje minder sperziebonen. Zolang er maar ongeveer 500-600 gr groente in blijft zitten.

Stappen:

Snijd de kipfilet in stukjes en leg deze in de ketjap manis om ze even te marineren. Een minuut of tien moet genoeg zijn. Terwijl de kip ligt te marineren zet je alvast de rijst op en kook je deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna maak de sperziebonen schoon, halveer je ze en laat je ze +/- 15 minuten koken.

Pak dan een wok of grote koekenpan en bak de kip snel gaar met de ketjap marinade en een beetje olie. Let op: je kunt er voor kiezen om de kip een flink donker randje te geven. Bak zolang totdat de ketjap geheel verdampt is. Dit is moment waarop je, voor het zoete, een scheut honing over de kip doet. Laat dit even snel een beetje karameliseren. Niet te lang, want dan wordt alles zwart en dat willen we nou ook weer niet. Wanneer je merkt dat de pan te droog wordt, doe je er nog een scheutje ketjap bij. Tot slot voeg je de gekookte sperziebonen toe en serveer je het geheel met de rijst ernaast.

Lijkt je dit een lekker recept? Deel het dan met je vrienden op Facebook…!
[bron: Anonieme inzending op info@ditisgeniaal.nl]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt