Select Page

Azië week: Pittige paksoi stamppot met spekjes

24 feb 2016 | Eten en Drinken | 3 reacties

Stamppot! Lekker! Maar soms wil je ook wel eens wat anders. Deze keer: pittige paksoi stamppot met spekjes! Koken zonder pakjes, behalve als je de puree uit een pakje maakt…

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:

 • 1 kg kruimige aardappelen
 • 200 ml melk
 • 1 klontje boter
 • 400 g paksoi, fijngesneden
 • 3 a 4 theelepels djahé (gemalen gember)
 • 200 g gerookte spekjes
 • 1 eetlepel olijfolie

Stap 1. De Puree

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Zet ze op het vuur met een beetje zout en voldoende water. Breng het geheel aan de kook, en kook ze binnen 20 – 25 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en stamp de aardappelen grofweg fijn. Voeg de melk eraan toe en een klontje boter. Even door elkaar roeren. Tot slot voeg je de djahé toe. Goed door elkaar mengen en eventueel nog op smaak brengen met een beetje zout en peper. Wees zuinig met het zout, want de spekjes zullen ook smaak afgeven.

(Heb je geen zin om aardappelen te schillen, ze 20 minuten te koken en ze vervolgens fijn te stampen, dan mag je ook de puree uit een pakje maken. Volg dan de aanwijzingen op het pakje.)

Stap 2. De Paksoi en de spekjes

Was de paksoi, en snijd de stengels in mooi reepjes. Vervolgens roerbak je ze even in een wok of koekenpan. Niet te lang, ze mogen nog lekker knapperig zijn.

Ondertussen zet je ook de spekjes op. Bak ze lekker krokant uit.

Stap 3. Samenvoegen en opdienen

Tja, meer stappen zijn er niet. Puree maken, paksoi kort roerbakken en de spekjes uitbakken. Tot slot roer je de geroerbakte paksoi in de pittige puree. Doe een flinke kwak stamppot op een bord en sprenkel er wat spekjes overheen.

Gegarandeerd lekker, en simpel, en… goedkoop. 😉

Deze lekkere stamppot variant met een Aziatisch tintje mag je delen met al je vrienden op Facebook.

[bron: Een oude favoriet van één van onze redactie leden. ]

Genialiteitsmeter

98%

Eenvoudig, goedkoop, lekker! Dar houden we van. Je heb maar een paar ingrediënten nodig, niks uit een pakje (en dus een stuk gezonder). En je kunt er aardig op los variëren, door paprika toe te voegen, of pepertjes voor extra pit. Of door de spekjes te vervangen voor bijvoorbeeld slavinkjes of stukjes pittige kip.

Eenvoudig te maken
95%
Weinig ingrediënten?
100%
Voor herhaling vatbaar?
100%

About The Author

3 Comments

 1. geniaal en erg lekker!

  Reply
 2. Ga het zeker proberen

  Reply
  • Laat je ons weten wat je er van vond… 😉

   Reply

Laat weten wat jij er van vindt