Select Page

Azië week: Thaise tomatensoep met garnalen

22 feb 2016 | Eten en Drinken | 0 Reacties

Laten we eenvoudig beginnen deze week en de onze Azië week inluiden met een soepje: Thaise tomatensoep met garnalen en kokos. Ideaal ook voor kinderen, maar maak hem dan niet te heet. Dus pas op met de currypasta.

Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen, bevat zo’n 515 kcal en kan als hoofdgerecht worden geserveerd.

Ingrediënten:

  • 1 liter gezeefde tomaten (2 pakjes à 500 ml)
  • 1 blikje kokosmelk à 400 ml
  • 200 ml kraanwater
  • halve eetlepel Thaise rode currypasta
  • 2 blokjes visbouillon
  • 4 eetlepels vissaus
  • 250 gram roze garnalen
  • 3 in ringen gesneden bosuitjes (garnering)
  • 1 meergranen stokbrood

Stappen:

Pak allereerst een grote soeppan. Hierin doe je de gezeefde tomaten, de kokosmelk, water, de currypasta, de vissaus en de bouillonblokjes. Pas op hoeveel currypasta je er doorheen doet. Het kan al snel erg té heet worden…

Breng het geheel aan de kook. En blijf regelmatig roeren. Wanneer het kookt, laat je dit 3 minuten zachtjes doorkoken. Ondertussen maak je de bosuitjes schoon en snijd je deze in ringetjes.

De garnalen kunnen nu door de soep geroerd worden en verwarm het geheel nog even 1 minuut.

Tot slot dien je de soep op in mooie kommetjes. De soep kun je garneren door de bosuitjes erover heen te sprenkelen. Lekker warm stokbrood erbij en smullen maar!

[bron: Clarissa uit Purmerend, uit de Allerhande]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt