Select Page

Dé manier om je toilet te ontstoppen zonder uhm ontstopper, en zonder loodgieter

30 mrt 2016 | Doe-het-zelf, Hacks | 1 reactie

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: de wc zit verstopt. Wat velen van ons doen is flink doorspoelen, met als gevolg dat de wc-pot overstroomt. Vuil water komt op de wc vloer. De stank… laten we daar maar niet over beginnen. Vervolgens bellen we de loodgieter… Maar er is een eenvoudige tip die je zelf eerst kunt proberen. Deze tip komt zelfs van een loodgieter af!

Vaak zorgt een flinke prop wc-papier voor de verstopping. Eventueel in combinatie met tampons (nee, die mogen niet in de wc) of van die vochtige doekjes die zo lekker ruiken. Nee, die mogen ook niet in de wc. Waarom niet, zul je denken. Omdat toiletpapier uiteindelijk oplost in water. Bij tampons en vochtige doekjes (baby-wipes) is dat lastiger.

Maar, wanneer je een stevige klont wc-papier in je wc hebt en die wil niet doorspoelen, kun je het volgende doen: pak afwasmiddel uit de kast en doe een flinke hoeveelheid in de pot. Laat dit 20 minuten inwerken. Daarna kun je warm water uit de kraan in de pot gieten. Totdat de pot vol is. Je zult zien dat uiteindelijk het water met de prop weg spoelt.

Bekijk het filmpje hieronder voor de hele uitleg.

NB: Deze tip werkt niet altijd, maar wel in veel gevallen. Dat bespaart weer de kosten van een loodgieter!

Vond je dit een handige tip? Deel hem dan met al je vrienden op Facebook!
[bron: Youtube kanaal: Build.com]

About The Author

1 Comment

  1. Marielle van Holst

    Reply

Laat weten wat jij er van vindt