Select Page

Deze 7 schoonmaaktips gaan je leven veranderen! Hadden we dit maar eerder geweten

11 feb 2016 | Doe-het-zelf, Hacks | 0 Reacties

Voor elke huisvrouw/-man is het een dagelijks terugkomende bezigheid, waar niet iedereen evenveel zin in heeft: schoonmaken. Vooral als je huisdieren en/of kinderen hebt, kan het een hele opgave zijn. Te veel werk, te weinig tijd. Daarnaast hebben we ook niet altijd alle schoonmaakmiddelen in huis om specifieke klusjes op te pakken.

Gelukkig zijn er huis-, tuin-, en keukenmiddelen die iedereen makkelijk zelf kan maken met spullen die je vaak toch al in huis hebt. Wij hebben daarom onze 7 gouden schoonmaaktips voor je op een rij gezet. Allemaal met spullen die vaak iedereen al in huis heeft. Dus je hoeft er niet speciaal voor naar de winkel.

Zit je er klaar voor? Komen ze!

Schoonmaaktip 1: Matras schoonmaken?

Doe wat wodka of jenever in een oude plantenspuit. Spray hiermee je matras in. De alcohol zal snel verdampen, maar niet voordat alle bacteriën gedood zijn. Zorgt er wel voor dat je je matras niet té veel besproeit…

Schoonmaaktip 2: Zelf een natuurlijk en kindvriendelijk schoonmaakmiddel maken met slechts 2 ingrediënten?

Het wondermiddel hier is azijn. Neem een afsluitbare pot, doe daar azijn en de schil van een sinaasappel in en laat dit dan vervolgens een dag staan. Daarna kun je het vrijwel voor alles gebruiken. Voor alles op schoonmaakgebied dan hè… Badkamer, wc, keuken, je kunt er alle kanten mee op en vooral: het is een natuurlijk schoonmaakmiddel, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen het doorslikken en naar de Eerste Hulp moeten. Okay, azijn met sinaasappelsmaak zal niet lekker zijn, maar levensgevaarlijk is het ook niet…

Schoonmaaktip 3: Sneakers/trimschoenen schoonmaken

Ja, een bekend probleem. Iedereen weet dat wanneer je nieuwe gymschoenen hebt gekocht, met van die mooie, witte randen en zolen, dat ze na een paar keer dragen al grauw en smerig worden. Wanneer je nagellak remover in huis hebt, is dit snel verholpen. Doe een beetje remover op een sponsje, ga over de randen van je zolen en tadaa, stralende schoenen!

(Schoonmaak)tip 4: Slecht werkende rits?

Wanneer de rits van je tas, jas of spijkerbroek slecht open en dicht gaat, wrijf deze dan in met een thee-/waxinelichtje. Niet te hard natuurlijk. Hierdoor zal de rits gesmeerd worden. En nee, je moet het waxinelichtje niet van te voren aansteken, anders gaat je jas misschien in rook op en dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Schoonmaaktip 5: Pledge! maar niet voor hout…

Simpel: pak Pledge en gebruik het op roestvrij staal. Punt.
(En je mag het natuurlijk ook blijven gebruiken voor hout…)

Schoonmaaktip 6: Kattenharen uit je tapijt halen

Je bent bij iemand op bezoek geweest die een of meerdere katten heeft…? En je hebt nu kattenharen op je jas en trui en overal zitten? Fijn he… Ook zo fijn dat je het er zo moeilijk uitkrijgt… Niet dus… Maar nu is hier de oplossing, zonder dat je een speciale kattenrol (of hoe heten die dingen) moet kopen. Doe een rubberen keukenhandschoen aan en wrijf over de kattenharen heen en voilá… ze gaan er heel simpel af. Zou ook moeten werken met hondenharen… (Laat het ons weten)

Schoonmaaktip 7: Ruikt jouw bank zo muf?

Ruikt je bank zo muf dat zelfs je kat er niet meer op wil liggen, dan is deze tip voor jou! Als je ‘baking soda’ in huis hebt dan is deze tip ideaal. Doe wat baking soda op de plekken die muf ruiken, kijk er een uurtje niet meer naar om en ga er dan moet de stofzuiger overheen. Weg baking soda en weg muffe lucht…
(Even voor de zekerheid: Baking soda is geen bakpoeder. Kijk goed op de verpakking voordat je deze in je winkelwagen gooit.)

Dat waren onze 7 schoonmaaktips. Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten. Deel deze tips op Facebook met al je vrienden!

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt