Select Page

Hoe open je een blik zonder een blikopener en ander gereedschap?

30 jan 2016 | Hacks | 0 Reacties

Er zal maar een zombie uitbraak aan komen of elke andere ramp van apocalyptische en desastreuze proporties, alleen nog maar blikvoer over hebben en géén blikopener bij je hebben. Natuurlijk, eerst heb je nog je brood en broodjes in de voorraadkast. Die zijn op een gegeven moment echter op of beschimmeld. Daarna gaan de havermout en de overige ontbijtgranen eraan, maar dan… Ondertussen bestormen hongerige buurtbewoners elkaars huizen op zoek naar voedsel. Je grijpt alles wat je nog over hebt aan voedsel (waarschijnlijk blikvoer) en je vlucht rammelend naar een oude schuilkelder, een hutje op de hei of gewoon je eigen kelder.

Daar zit je dan. In je kelder. Of je hutje. Plots schiet het je te binnen, je bent iets vergeten mee te nemen. Je kent het wel, dat vervelende gevoel dat je wel eens hebt nadat je thuis komt van het boodschappen doen… “Oh, de melk vergeten… Grrr…”. Nu kom je erachter dat je geen blikopener hebt meegenomen. NEE! Wat nu? Je hebt wel messen bij je, maar niet met een scherpe punt. Tja. gelukkig hebben wij de oplossing.

Open je blik tomatensoep of kattenvoer met… een vlakke, ruwe steen!

Ja, je leest het goed. Zorg dat je een vlakke, ruwe steen in de buurt. De bovenkant van het blik, waar je normaliter de blikopener op zou zetten, leg je op de steen of stoeptegel. Vervolgens schuif je als een wilde, of als een zombie, het blik stevig over de steen. Daarmee schuur je het randje op het blik kapot. Daarna kun je de deksel relatief eenvoudig eraf halen.

Wel oppassen met de vingers. Ik ga er van uit dat je ook vergeten bent om je EHBO-doos mee te nemen…

Eet smakelijk!

Deze geniale tip in beeld!

Genialiteitsmeter

78%

Simpel, maar effectief! Uiteraard is het handiger om blikopener mee te nemen. Deze tip werkt echter wel. Het is even flink werken. Alles wat je nodig hebt: een vlakke steen, zoals een stoeptegel.

Eenvoudig zelf te doen
75%
Weinig voorbereiding nodig?
95%
Snel genoeg voor als je echt honger hebt...?
65%

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt