Select Page

Je kids zullen nooit meer vergeten om hun handen te wassen: Flubber Zeep!

22 mrt 2016 | Doe-het-zelf | 2 reacties

Zeep. We gebruiken (hopelijk) dagelijks. Deze kindvriendelijk, maak-het-zelf zeep zorgt ervoor dat kinderen nooit meer vergeten om hu handen te wassen. Zeg nou zelf, wie wil er nou niet zo’n handen wassen met Flubber zeep! Deze kneedbare, uitrekbare zelfgemaakte zeep wordt met maar 3 ingrediënten gemaakt. Kinderlijk eenvoudig te maken. Laat je kids meehelpen.

Benodigdheden:

  • 3 eetlepels zonnebloem
  • 80 gr  / 8 eetlepels maizena
  • 60 ml / 4 eetlepels handzeep

Hoe maak je de Flubber Zeep?

De video hieronder legt het allemaal heel goed uit. Het is bijna te makkelijk voor woorden. Doe de maizena, de zonnebloemolie en de handzeep in een kom en begin de ingrediënten door elkaar te roeren. Tip: om de Flubber zeep wat extra kleur te geven kun je ook wat zeep-kleurstof toevoegen. Je zult merken dat naarmate je blijft roeren het mengsel eerst de textuur begint aan te nemen van glazuur, en daarna wordt het meer een soort play-do-achtige substantie. Op dat moment kun je het in je handen pakken. Mocht het te lang duren voordat het kneedbare massa wordt, doe er dan een beetje maizena bij. Speel met de ingrediënten totdat je de perfecte mix hebt gevonden.

Dat is alles. Simpele Flubber zeep. Ideaal voor kids.

Tag iedereen uit je vriendenlijst met kinderen, of deel dit bericht met de Facebook vrienden als je dit een leuke tip vindt.
[bron: Youtube kanaal – What’s Up Moms]

About The Author

2 Comments

  1. Clara Knevelbaard ipv jullie deeg

    Reply
  2. Ja leuk.

    Reply

Laat weten wat jij er van vindt