Select Page

Let op: Wat je NIET moet gebruiken om je Airfryer schoon te maken

8 mrt 2016 | Hacks | 0 Reacties

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een zogenaamde Airfryer in huis. Een prachtig apparaat waarmee je op een gezondere manier je patat kunt bakken. Of noem je dat dan ook geen bakken meer, maar ‘luchtbakken’…? 😉 Verder heb je met een Airfryer niet meer het gedoe dat je met een gewone frituurpan wel hebt als het gaat om schoonmaken en het verwerken van het oude frituurvet. Verder moet je er op letten dat je producten koopt geschikt zijn voor je Airfryer, want niet elke bitterbal uit het vriesvak kan in het apparaat worden gegooid en komt er knapperig uit. Let op het speciale icoontje.

Maak je Airfryer niet schoon met frituurpan reiniger!

Het klinkt heel logisch, maar doe het niet. Het is namelijk niet logisch. Een Airfryer is niet hetzelfde als een frituurpan. Dus die frituurpan reiniger mag je laten staan. Op het plaatje bovenaan dit artikel zie je wat deze reiniger doet met je Airfryer. Zonde. De pan en de wanden van de mand hebben een anti-aanbaklaag. De frituurreiniger vreet die anti-aanbaklaag weg. Gebruik ook géén schurende schoonmaakmaterialen om ze schoon te maken.

Philips zegt zelf dat dit de beste manier is van schoonmaken: “Laat het apparaat eerst even afkoelen voordat je gaat beginnen met schoonmaken. De opvangbak en het mandje kunnen beide prima in de vaatwasser. Natuurlijk is het ook mogelijk om met warm water, een beetje afwasmiddel en een niet-schurend sponsje het geheel schoon te maken.”

Deel deze tip met al je Facebookvrienden die een Airfryer hebben. Deze schoonmaak fout wordt sneller gemaakt dan je denkt…
[bron en foto: Airfryertips op Facebook]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt