Select Page

Maak je eigen Minion paaseitjes in slechts 3 stappen!

10 mrt 2016 | Doe-het-zelf | 0 Reacties

Het kan je niet ontgaan zijn: Pasen staat voor de deur. De winkels liggen al vroeg vol met paaseitjes, je struikelt over de chocolade-hazen en je weet gewoon niet meer welke spullen je voor de paasbrunch in huis moet halen, zoveel aanbod is er al. Maar één traditie is en blijft het leukst: de paaseieren beschilderen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Sommigen laten het doen. Of je koopt ze kant en klaar.

Zelf doen is natuurlijk het leukst. Dat hoeft overigens helemaal niet zoveel werk te zijn. Gewoon alles goed voorbereiden. Wij hebben een leuk idee gevonden, helemaal in het thema van “Verschrikkelijke Ikke”, namelijk de Minions. Die lieve, kleine, gele rakkers, met hun blauwe broekjes.

Let op: Wanneer je een eierverf setje koopt, zorg er dan voor dat er in ieder geval blauwe en gele verf in zit.

Ingrediënten:

  • Witte eieren
  • Eierverf setje (Lidl, Blokker of Zeeman)
  • Azijn
  • Oogjes
  • Lijm
  • Zwarte draad
  • Fineliner/stift

Stap 1:

We gaan er van uit dat je een eierverf setje gekocht hebt en dit volgens de aanwijzingen op de verpakking heb klaargemaakt. Twee à drie theelepels azijn erbij zorg ervoor dat de verf beter blijft zitten. Verdeel een beetje blauwe verf en een beetje gele verf over twee bakjes. Vul het bakje tot zo ver dat wanneer je er een ei in zet, dat de verf tot het helft van het ei komt.

Stap 2:

We gaan nu eerst het bovenste gedeelte van het ei geel maken door ze in het bakje gele verf te zetten. Wanneer dat gedroogd is, maken we de de onderste helft van het ei blauw en zetten we ze daarna in een eierdoosje. Nu hebben we eitjes met een blauwe helft en een gele helft.

Stap 3:

Pak nu de zwart draad, dat mag een stuk dunne wol zijn, en doe die om het ei op de hoogte waar de ogen moeten komen te zitten. Of ‘het oog’, als je er voor kiest om de Minion te maken met maar 1 oog. Plak met de lijm de oogjes op de uiteinden van het stukje draad. Vervolgens pak je de fineliner of de stift en teken je nog een extra lijntje rond de ogen en uiteraard een mondje. Speel gerust met verschillende vormen.

Voor je het weet heb je mandje vol met schattige Minions die je aan zitten te staren… Hoe leuk is dat. Wedden dat niet alleen de kids hier flinke lol aan beleven…!

Tip: Zet niet het liedje aan van de video hieronder… Het blijft echt de hele dag in je hoofd zitten!

Deel dit gerust met al je vrienden op Faecbook!
[bron: A Pumpkin and a Princess.com]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt