Select Page

Nooit geweten dat je vingerafdruk dit over jouw persoonlijkheid vertelt…

25 feb 2016 | Gezondheid, Test / Quiz | 1 reactie

Iedereen heeft wel eens naar zijn handen gekeken en, specifieker nog, naar zijn vingerafdruk. Verder dan dat heb je waarschijnlijk nooit naar gekeken of je erin verdiept. En we weten allemaal, in ieder geval degenen die detectives lezen en kijken, dat ieder mens een unieke vingerafdruk heeft. Maar wist je ook dat de vormen van de lijnen van je vingerafdruk iets vertellen over je persoonlijkheid?

Er is een aparte studie die zich bezig houdt met je ‘dermatoglyfen’, of vingerafdrukken en wat de patronen op je vingers vertellen over je persoonlijkheid en je gedrag. Interessant? Lees dan snel verder en pak je vingers erbij, je zult ze nodig hebben.

 

Lussen

Binnen Europa zijn de lussen in een vingerafdruk het meest voorkomende patroon. Het wijst op een kalme en harmonieuze persoonlijkheid. Mensen met zulke vingerafdrukken zijn over het algemeen sympathiek en behulpzaam. Ze maken ook snel vrienden. Ondanks dat zij erg ijverig zijn en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben, nemen ze maar zelden initiatief, of de eerste stap.

Ze zijn emotioneel gezien voorspelbaar en vrij open, en doorgaans in goede of zelfs uitstekende staat van gezondheid, ook als zijn ze als kind zijnde redelijk vaak ziek. Het karakter van personen met een lussen-patroon kan omschreven worden als vrijpostig, niet op hun mondje gevallen. Ze hebben een grote hekel aan vervelende klusjes waar ze absoluut geen zin in hebben. Daarentegen hebben ze mensen wel ook een grote fantasie en zijn het dagdromers…

Golven

Mensen met een golf-patroon zijn energiek en hebben veel zelfvertrouwen. Het zelfvertrouwen spat er van af; in hun houding, hun loopje en maniertjes. Soms tegen het eigenwijze aan. Het is erg lastig om deze mensen op andere gedachten te brengen of om ze toe te laten geven dat ze een fout hebben gemaakt. Hun beslissing is definitief. Punt. Concreet, rationeel denken is hun ding. Vaak hebben ze veel moeite zich aan te passen aan een andere, nieuwe omgeving en te luisteren naar de mening va anderen. Zij doen graag ervaring op in de praktijk en behalen graag via andere mensen hun doelen.

Het karakter van deze is te omschrijven als gepassioneerd. Zij houden van kunst en/of muziek en hebben een expressieve lichaamstaal.

In moeilijke tijden moeten deze mensen bezig blijven. Ze houden niet van stilzitten. Ze lijken van buiten soms hard, maar ze zijn juist extreem trouw en laten hun vrienden nooit in de steek.

Spiralen/draaikolken

Mensen met spiralen of draaikolken als vingerafdruk hebben vaak een kort lontje, maar wel hartelijk en met goede bedoelingen. Zij zijn van nature getalenteerd, snel van begrip en kunnen hun omgeving snel analyseren.  Vaak beginnen zij verschillende taken tegelijkertijd, om er vervolgens mee te stoppen, omdat ze vrij snel hun interesse verliezen. Ze vertonen onvoorspelbaar gedrag en hebben ze neiging om hun gevoelens en gedachten te verbergen. Zij zijn vaak op zoek naar troost en zelfreflectie. Vaak zijn ze ontevreden over zichzelf en twijfelen ze aan alles en iedereen. Hun bron indrukken komt uit zichzelf en informatie die zij vergaren komt vaak uit theorie en niet uit de praktijk.

Hun persoonlijkheid is te omschrijven als flegmatisch, rustig en kalm. Ze praten vaak langzaam en zacht. Wanneer deze personen op beide wijsvingers deze spiralen vertonen dan zijn het geboren denkers. Zij zijn dol op zaken als programmeren, wetenschappelijk onderzoek en het juridische studies.

Om het bovenstaande nog even samen te vatten: mensen met een spiraalvorm als vingerafdruk hebben een veelzijdige en complexe persoonlijkheid. Soms hebben ze zelf niet eens door tot wat een mooie dingen ze in staat zijn.

Ook deze ‘test’ mag je met een korreltje zout nemen. Ren niet meteen naar je therapeut als je iets leest wat je verontrust…

[bron: BrightSide.me]

About The Author

1 Comment

  1. Weet ik allang

    Reply

Laat weten wat jij er van vindt