Select Page

Ooohhh, dit moet je een keer proberen: heerlijk bananenbrood met maar 3 ingrediënten!

10 mrt 2016 | Eten en Drinken | 0 Reacties

Het maakt niet uit of het nou Pasen is, of Kerstmis, of Pinksteren, Valentijnsdag, Koningsdag, of gewoon weekend, een lekker bananenbrood gaat er altijd in. Heerlijk warm, vers uit de oven… En het maken van een bananenbrood hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Ook al zijn er genoeg recepten te vinden die wel een gedoe zijn, met veel ingrediënten, handelingen, keukengerei en veel afwas… Dan heb ik er meestal al geen zin meer in.

Daarom waren we ook erg blij met dit recept van één van onze fans op Facebook. Een simpel recept, met maar 3 ingrediënten. En lekkerrrr….! En het smaakt ook nog echt naar banaan ook!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 pak cakemix
  • optioneel: stukjes chocolade op en/of door de cake…

Stap 1

Verwijder de schil van de bananen en prak ze goed fijn met een vork. Wanneer je rijpe bananen gebruikt gaat het prakken een stuk makkelijker. En hoe rijper de banaan, hoe zoeter ze smaken.

Stap 2

Pak de eieren erbij en doe ze samen met de geprakte bananen in een mengkom. Meng de eieren goed door de ‘bananenprak’.

Stap 3

Doe de cakemix bij het bananenprak/ei-mengsel en roer alles goed door elkaar. Hierna verdeel je het mengsel in een cakevorm. Dat mag een rechthoekige bakvorm zijn, maar het mag ook een tulbandvorm zijn. Optioneel: Als je nog wat chocolade thuis hebt liggen, kun je deze in kleine stukken hakken of schaven en dit tot slot door het mengsel roeren of erboven sprenkelen. 

Stap 4

Tot slot bak je het bananenbrood zo’n 30-40 minuten in een voorverwarmde over op 200ºC. De cake is gaar wanneer je een saté prikkertje erin prikt en deze droog er weer uit komt. Smakelijk!!!

 

Ook zo gek op bananenbrood? Of ken je iemand die daar verzot op is? Deel het dan op Facebook met je vrienden!
[bron: Anonieme inzending]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt