Select Page

Op deze manier kan ook jij een goedkope salontafel maken!

11 mrt 2016 | Doe-het-zelf | 0 Reacties

Pak het gewoon eens anders aan. Waarom zou je verschillende winkels aflopen om de perfecte salontafel te vinden? Maak hem gewoon zelf. Dan kun je zelf bepalen welke kleur hij krijgt, hoeveel opbergruimte je wil, en uiteraard welke vorm hij moet hebben. Wil je het goedkoop? Daarvoor kun je naar de Leenbakker, Kwantum of andere betaalbare meubelzaken. Je kunt hem echter ook zelf maken. Veel leuker, toch?

Let op: in de video worden stevig latten gebruikt als onderkant van de salontafel. Dat hoeft in principe niet. Het is handig voor extra stevigheid, maar je kunt het ook zonder af. Of je kunt er wieltjes onder monteren… Dat is het minder handig als salontafel, maar je kunt er dan vast wel andere doeleinden voor verzinnen.

Benodigdheden:

  • Vier kratten
  • Lat (dikte +/- 45×90 mm)
  • Spiegel (middenstuk)
  • Verf/primer
  • Gereedschap: hamer, spijker, boor, schroeven, meetlint, kwast en schuurpapier.

Het mooie van deze salontafel zijn de vier kratten die op hun zij zijn gelegd en met de open kant naar buiten wijzen. Op deze manier creëer je handige opbergruimte. Hier kun je bijvoorbeeld je dekentje in kwijt, je laptop en opladers, tijdschriften, of het boek dat je op dit moment aan het lezen bent en altijd in de buurt wilt hebben. Of de afstandsbedieningen…

Onderstaande video geeft aan wat je allemaal nodig hebt en wat de stappen zijn om alles in elkaar te zetten. Echt moeilijk lijkt het niet. Je moet er alleen even tijd voor hebben.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust in de comments!

Vind jij dit ook zo’n geweldig idee? Deel het dan met je vrienden op Facebook!
[bron: Youtube kanaal – Kim Chic]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt