Select Page

Op deze manier kun je je luidruchtige blender stiller krijgen!

17 mrt 2016 | Hacks | 0 Reacties

Blenders zijn handige apparaten. Fruit en groente kun je er binnen no-time mee fijn ‘malen’ en zo lekkere smoothies mee maken. Lekker voor in de zomer en lekker op soep mee te maken. (Soep? Ja, maar dat bewaren we voor een andere keer.) Zo’n blender heeft echter een vaak wat gehorige motor. Daarnaast maakt het blenden op zich ook veel herrie.

Kun je daar iets aan doen? Ja, dat kan. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

#1 Zet de blender verder van de muur af.

Wanneer je de blender in een krappe ruimte, zoals de meeste keukens, zet, dan weerkaatst het geluid van de blender tegen de muren. Hoe dichter de blender tegen de muur aan staat, hoe meer geluid er weerkaatst wordt. Dus, wanneer je de blender verder van de muur af zet, zal dat al schelen in geluid. Wanneer het lukt qua ruimte, zet de blender dan verder dan 20cm van de muur af.

#2 Leg een natte doek onder de blender, of een siliconen matje

Het geluid wordt gedempt wanneer je een natte doek eronder legt. Het geluid wordt dan geabsorbeerd door de doek of het matje.

#3 gebruik de blender de avond ervoor

Wanneer je niet ’s ochtends vroeg om 6u iedereen wilt wakker maken met je blender, maar het dan de avond ervoor al klaar.

#4 Ga sparen…

Sparen? Ja, ga sparen voor de blender die “The Quiet One” of de “Whisper Blend” heet. Die laatste is iets goedkoper, maar reken er maar op dat je een paar honderd euro kwijt bent.

[bron: TheKitchn.com]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt