Select Page

Overheerlijke, eenvoudige pizza pretzel met 3 ingrediënten!

24 jan 2016 | Eten en Drinken | 0 Reacties

Zin een heerlijke pizza, maar dan net even anders? Niet iedereen is een Italiaaanse kok, die eventjes in een handomdraai een heerlijk pizza bakt. De jongens van Tasty hebben een manier gevonden om op een werkelijk supereenvoudige manier een heerlijke pizza te maken.

Met deze drie ingrediënten tover je in een mum van tijd heerlijke pizza pretzels op tafel.

Alles wat je nodig hebt is:

  • een rolletje croissantdeeg. (nog beter zijn een rolletje pizzadeeg, maar die verkoopt niet elke supermarkt.)
  • een paar plakjes chorizo, salami en/of ham
  • een zakje geraspte kaas
A

Croissantdeeg voorbereiden

Rol de croissantdeeg helemaal uit. Snijd de rol vervolgens in drie gelijk lange lappen. Wij raden aan om in plaats van drie, er twee stroken van te maken. Pak vervolgens één voor één de stroken en rek ze voorzichtig een beetje uit in de breedte. Met de nadruk op voorzichtig, want de croissantdeeg is al geperforeerd.

A

De vulling

Nadat je de stroken wat breder hebt gemaakt, pak je de geraspte kaas erbij. Beleg het midden van de stroken rijkelijk met de kaas en rol deze vervolgens over de lengte op. Niet te zuinig, maar zorg er wel voor dat de randen vrij blijven anders kun je ze niet meer fatsoenlijk oprollen.

A

De pretzel-vorm 'vouwen'

Je hebt nu twee mooie, met geraspte kaas gevulde slierten. Pak nu een bakblik en leg hier aluminiumfolie op. Bestrijk de folie met olie of boter. Leg nu de stroken in een pretzel/krakeling vorm. Het is niet zo moeilijk, op de video onderaan dit artikel is duidelijk te zien hoe je dit doet.

A

Beleg je pretzel

Wanneer je tevreden bent met de pretzel-vorm, beleg je deze met de plakjes salami, chorizo en/of ham. Tot slot kun je nog een beetje (of veel…) van de overgebleven geraspte kaas eroverheen leggen.

A

In de oven...

Vervolgens mogen je pizza pretzels de oven in. Bak je pretzels gaar in zo’n 14 tot 18 minuten op 220°C, tot ze mooi gekleurd zijn zoals op de foto hier.

A

Lekker met een dipje

Niet alleen mét een dipje, zoals bijvoorbeeld tomatenketchup. Maar ook als je in een dipje zit. Dit is namelijk het perfecte ‘comfort-food’…

Check de video!

Wanneer je alles wilt terugkijken, check dan de video. Het is echt zo simpel.

Genialiteitsmeter

91%

Écht heel eenvoudig, en lekker... Eén van onze redactieleden (geen keukenprins, maar wel pizaa-fanaat) heeft deze pizza pretzels gemaakt en ze waren echt lekker. Doet ons denken aan hartige croissants, maar dan lekker.

Makkelijk te maken
85%
Weinig voorbereiding nodig
90%
Voor herhaling vatbaar?
100%

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt