Select Page

Simpele truc om te zien of een ei over de datum is of niet

20 feb 2016 | Hacks | 0 Reacties

Daar sta je dan. In de keuken. Aan het aanrecht met naast je een doosje eieren dat je ooit hebt gekocht. Je hebt in een gebakken eitje, of roereieren. Lekker stukje bacon erbij. Heerlijk. Het water loopt al in de loopt. De houdbaarheidsdatum is echter niet meer leesbaar of is net een paar dagen geleden verstreken. Tja, wat doe je dan? Je weet niet of je eieren nog goed zijn en je wil niet ziek worden na dat lekkere ontbijtje…

Hoe kom je erachter of je ei nog goed?

Er is een simpele truc om erachter te komen of je eieren nog goed zijn. Alles wat je nodig hebt is een glas water, of een pan gevuld met voldoende water. Pak het ei dat je wilt testen en leg het in het glas of in de pan. Wanneer het ei gaat drijven, dan is het niet meer goed. Zinkt het ei naar de bodem, dan is het nog goed.

Maar waarom is dat op die manier te testen, wat zit erachter?

De schaal van een ei is poreus; er zitten minuscuul kleine gaatjes in de eischaal, waardoor vocht binnen het ei kan verdampen en aan het ei kan ontsnappen. Een oud ei, dat over de datum is, heeft veel vocht verloren. Er zit lucht in het ei en dus zal het gaan drijven.

Vind je deze tip interessant? Deel hem dan met je vrienden op Facebook!

[bron: Hans Moore – Youtube]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt