Select Page

Van afvalhout maakt deze vrouw de meest geweldige mozaïek tafels

11 feb 2016 | Doe-het-zelf, Opmerkelijk | 0 Reacties

Deze vrouw is naar eigen zeggen altijd al een knutselaar geweest, een bouwer, een ‘dumpster diver’… altijd op zoek naar materialen die door anderen werden weggegooid, maar waar ze mee kon werken. Waar zij potentie in zag. Toen ze begon met het bouwen van voornamelijk boomhutten, woonde ze in Brooklyn, New York en had ze geen cent op zak. Met andere woorden, ze kon zich geen dure bouwmaterialen veroorloven. Dus de meest logische stap voor haar was om gebruik te maken van afvalhout.

Ze struinde langs alle hoeken van New York op zoek naar hout, afvalhout. Nadat ze een opdracht had afgerond, het bouwen van een boomhut in de kunstgalerij van een vriend van haar, zat ze de hele winter thuis met heel veel hout wat ze niet meer nodig had voor haar boomhut-project. Het was over, zeg maar afval-afvalhout. Ze begon met ontwerpen van decoratieve panelen voor aan de muur, tafelbladen etc. Heel toevallig werd haar probeersels gezien door een bedrijf dat een aantal tafels nodig had voor hun winkels. De enige instructies die ze mee kreeg waren: maak ze rond, tussen de 106 en 150 cm in diameter, glad genoeg zodat klanten geen splinters konden krijgen (je weet hoe ze zijn in de VS met schadeclaims) en de verschillende tafels moesten elk mijn of meer uniek zijn.

Nadat ze een paar ontwerpen af had, realiseerde ze zich dat ze haar inspiratie haalde uit ‘quilts’, spreien met een mozaïek-achtig ontwerp. Ze as opgegroeid in Birmingham, Alabama, en de quilts kende ze van har jeugd. En zo werden de mozaïek spreien haar grote bron van inspiratie. En wat een prachtige tafel en panelen maakt ze ermee. Gewoon van afvalhout.

Hier zie je haar aan het werk, het hout en een beginnetje van een tafel.

Hier zie je een aantal completen tafels. Prachtig toch? En dan te bedenken dat dit van afvalhout is gemaakt… Klik op de foto om een grotere versie te zien.

(bron: MadebyWoodhand.com)

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt