Select Page

Van deze heerlijke appeltaartjes wil je er wel meer maken…

4 mrt 2016 | Eten en Drinken | 0 Reacties

Soms dan kom je van die recepten tegen die eigenlijk heel simpel zijn, dat het vreemd is dat je er zelf nooit opgekomen bent. Deze keer maken we apple tarts, oftewel mini-appeltaartjes. Deze zijn heel eenvoudig en met weinig ingrediënten te maken. Leuk voor als je kleinkinderen op bezoek komen en het buiten alleen maar regent en koud is…

Je kunt variëren met de ingrediënten. Doe er bijvoorbeeld nog een beetje kaneel overheen. Of gebruik honing in plaats van suiker. Of… een bolletje vanille-ijs op het warme taartje…!

Andere tips zijn welkom in de comments! Dit recept is voor 4 porties, dus 4 taartjes.

Ingrediënten

  • pakje bladerdeeg
  • 2 – 3 appels
  • boter
  • suiker
  • Optioneel: kaneel, vanille-ijs en/of honing

Snijd eerst even de appels in dunne schijfjes. Pak daarna het bladerdeeg erbij en legt het voor je neer. Snijd nu 1cm dikke randen om de plakken bladerdeeg. Pak daarna de ene hoek van een plak en vouw deze diagonaal over naar de tegenovergestelde binnenste hoek. Doe hetzelfde met de andere buitenste hoek.

Vervolgens pak je de bakplaat erbij. Maak daar vier hoopjes suiker op. Niet te veel, maar wees ook niet te zuinig. Dit wordt de karamellaag onderop het taartje. Vervolgens leg je je mooi gevouwen bladerdeeg plakken op de hoopjes suiker. Belangrijk: prik met een vork een paar keer in de plakken!

Beleg daarna de plakken met achtereenvolgens: twee lagen dunne appelschijfjes, nog een beetje suiker en een paar klontjes boter. Voor de variatie mag je ook honing gebruiken in plaats van de tweede laag suiker. En wees zuinig met de boter. Drie a vier kleine klontjes zijn voldoende. (zie plaatje)

Vervolgens schuif je de bakplaat in de oven en laat je dit op 180ºC zo’n 30 minuten bakken. Wanneer de bladerdeeg een goudbruin randje krijgt is het geheel klaar. Serveer de appeltaartjes op een bordje met een bolletje vanille-ijs erop. Opeten voordat het ijs gesmolten is…

Eet smakelijk!

Lekker recept? Deel het dan met al je vrienden op Facebook of, beter nog, ga het gewoon maken en stuur ons een fotootje… Geniet!

[bron: Tasty]

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt