Select Page

Vieze gaspitten schoonmaken is een stuk minder vervelend met deze 5 eenvoudige tips!

16 feb 2016 | Doe-het-zelf, Hacks | 0 Reacties

Wie een gasfornuis met gaspitten heeft weet hoe irritant en tijdrovend het kan zijn om die gaspitten schoon te maken. Wekenlang aangekoekte vet- en voedselresten zijn er niet altijd makkelijk af te krijgen. In veel gevallen betekent dat schrobben met Jif/Cif en een staalspons. Met als gevolg, vieze en met een pech kapotte nagels. Plus, het duurt gewoon laaaang….

Mensen die in de keuken een inductiekookplaat hebben of elektrisch koken, hoeven dit artikel niet over te slaan. Je mag het ook gewoon delen met iedereen die wél te maken heeft met regelmatig schoonmaken van de gaspitten.

Wij hebben vijf eenvoudige tips voor je op een rij gezet, die je helpen om je gaspitten schoon te krijgen in minder tijd. NB: De gaspit op bovenstaande foto is zelfs met onze tips niet meer te redden…

1. Gebruik afwasmiddel

Jazeker. Bij een beetje vuil kun je heel eenvoudig gewoon afwasmiddel gebruiken. Het afwasmiddel pakt de vetresten aan.

2. Laat ze weken

Je kunt je gaspitten laten weken voor je ze schoonmaakt in water met een beetje soda. Daarna poets je het vuil eenvoudig(er) weg.

3. Ammoniak en azijn

Pak een bak, doe daar azijn en ammoniak in en laat de gaspitten daar een nachtje in weken. Een staalspons helpt om het vuil de volgende ochtend eraf te poetsen.

4. Dusty

Nee, niet Springfield. De Dusty van de Wibra. Wederom leg je de gaspitten in een bak, deze keer met een ontvetter. Na een uur kun je de gaspitten met een vochtige doek schoonwrijven.

5. Muscle

Zit er zo’n laag vet en vuil op je gaspitten dat een beetje wrijven en boenen geen nut meer heeft? Pak dan Muscle ovenreiniger, zet je ramen open en spuit je gaspitten ermee in. Een kwartier later veeg je het vuil er zo vanaf.

Heb je zelf ook een tip, deel hem dan met ons. Wij horen het graag. En vergeet niet dit artikel te delen met je vrienden op Facebook.

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt