Select Page

Wat heb je nodig om extreem lange vluchten door te komen?

29 jan 2016 | Op Reis | 0 Reacties

Wanneer je op vakantie gaat, is dat uiteraard erg leuk en spannend. Wanneer je naar een verre bestemming gaat, is de kans groot dat je per vliegtuig reist. Maar wat neem je dan mee voor onderweg? Wat helpt jou die lange vlucht te overleven? Wat doe je om die verveling tegen te gaan? Vergis je niet, het gaat om keuzes en planning. Zit je naast een vervelend persoon gedurende 10 uur, dan wil je je kunnen afsluiten met muziek, een film op een tablet, een boek, of stilte. Wil je een boek lezen? Neem je dan één boek mee, of meerdere? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat je je verstand niet verliest aan boord.

Wat neem je mee op een lange vlucht?

Wij geven je de vier E’s:

Tip 1. Entertainment

Je wilt wat lezen, kijken of luisteren? Als je één dik boek mee neemt en het blijkt saai te zijn, dan heb je geen alternatief. Neem dan magazines mee, of meerdere kleinere boeken. Of overweeg om een e-reader te kopen. Dan kun je het complete werk van Shakespeare meenemen. Wil je een film kijken of muziek luisteren, dan is het handig dat jij je omgeving niet hoort en dat je omgeving jouw muziek of film niet hoort. Zorg daarom voor een goede koptelefoon die het omgevingsgeluid laat ‘verdwijnen’.

Neem vooral iets mee waarvan je weet dat je je er langere tijd mee bezig kunt houden. Denk aan een puzzelboek is of Candy Crush.

Tip 2. Eten

Zorg voor wat snacks aan boord. Wil je niet afhankelijk zijn van die dure versnaperingen aan boord, neem dan zelf wat snacks mee. Denk aan muesli-repen of nootjes. Een leeg flesje water of een speciale waterzak kan ook handig zijn. Die kun je dan later zelf  vullen. Is goedkoper dan een flesje water kopen…

Tip 3. Energie

Je elektronica heeft, net als jij, energie nodig. Mocht je tablet leeg beginnen te raken, dan is het handig als je een portable powerbank bij je hebt. Neem die dus mee! Denk echter ook aan een universele oplader, of een oplader met USB aansluitingen.

Tip 4. Extra tips

Ter afsluiting geven we je nog een paar extra tips voor een onbezorgde vlucht:

  • Neem uiteraard je reisdocumenten mee, je paspoort, tickets etc. Zorg ervoor da je hier makkelijk bij kunt in je handbagage. Doe je telefoon en sleutels hier ook bij, dan kom je makkelijker en sneller langs de security.
  • Wil je liever vooral slapen, neem dan oordopjes, een petje en een slaapmasker mee.
  • Vergis je niet in hoe smerig vliegtuigen kunnen zijn. Neem daarom altijd een klein flesje desinfecterende handzeep mee. Zo eentje waar je geen water bij nodig hebt. Neem ook desinfecterende doekjes mee…
  • En tot slot… die kleine flesjes alcohol van 100 ml. Neem ze stiekem mee aan boord en doe een scheutje cognac bij de koffie. Zorg dat de stewardessen het niet zien… 😉

Goede vlucht!

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt