Select Page

Wat zegt je slaaphouding over jouw persoonlijkheid?

12 apr 2016 | Gezondheid, Test / Quiz | 5 reacties

We hebben een kleine, simpele test gevonden die je veel kan vertellen over je persoonlijkheid. Het is best wel recht-toe-recht-aan. Bekijk het plaatjes hierboven goed en kies het plaatje dat het meest overeen komt met de houding waarin je meestal slaapt. Het gaat om de houding, niet om de kleding…

 1. Wanneer je niet in slaap kunt vallen zonder opgetrokken knieën terwijl je op je zij ligt, dan ben je een kalm en betrouwbaar persoon. Er is veel voor nodig om jou te beledigen en je bent niet bang voor de toekomst. Je (glim)lacht zelfs op een koude, trieste winterochtend en je past je makkelijk aan wanneer er iets verandert in je leven.
 2. Wanneer je vooral slaapt in de foetushouding dan heb je de behoefte om je beschermd en begrepen te voelen. Door je op deze manier op te krullen, probeer je jezelf af te sluiten van de problemen om je heen. Jouw perfecte uitlaatklep voor je talenten is schilderen/tekenen, dansen en schrijven (blogs en/of boeken).
 3. Wanneer je plat liggend op je buik slaapt met je armen en benen min of meer gespreid, dan ben je een leider. Je bent impulsief en neemt vaak het initiatief. Je houdt van orde in je leven, zowel zakelijk als privé. Je plant graag vooruit en bent geen groot fan van verrassingen. Je doorzettingsvermogen en je verantwoordelijkheidsgevoel zorgen ervoor dat je grote successen zult behalen.
 4. Wanneer je op je rug slaapt, dan ben je een positief ingesteld persoon die van het leven houdt, graag het middelpunt van de belangstelling is en zich omringt met vrienden en familie. Je bent koppig en aanhoudend, maar op een verstandige manier, altijd eerlijk. Mensen die in deze houding slapen hebben vaak een sterke, wellicht zelfs dominante, persoonlijkheid.
 5. Wanneer je slaapt als een soldaat die op wacht staat (op je rug, met je handen langs je zij) dan ben je iemand die wet wat hij/zij wil, weet wat zijn/haar doelen zijn en gericht op dat doel hun leven leiden. Je kunt streng, eigenwijs en veeleisend zijn. Dat laatste vooral van jezelf.
 6. Wanneer je slaapt in de houding van een reiger (op je buik, met één knie opgetrokken) dan heb je een onvoorspelbare persoonlijkheid die zich vooral aangetrokken voelt tot allerlei avonturen. Je stemming kan echter snel omslaan wat erg verwarrend kan zijn voor je omgeving. Vaak vind je het moeilijk om een keuze te maken. Op de werkplek, maar ook privé, heb je behoefte aan stabiliteit, rust en harmonie.

Wanneer je in meerdere houdingen neigt te slapen, dan kan het zijn dat je een veelzijdige persoonlijkheid hebt, niet te verwarren met een gespleten persoonlijkheid…

Deel dit artikel als je het interessant vond en als je wilt weten in welke houding je vrienden slapen…

About The Author

5 Comments

 1. 2

  Reply
 2. 1en 2

  Reply
 3. Rechtsondee

  Reply
 4. ook twee.

  Reply
 5. Bijna alle houdingen wel…..

  Reply

Laat weten wat jij er van vindt