Select Page

Wel eens afgevraagd wat de betekenissen zijn van jouw doedels/krabbels? Wij stonden versteld!

17 feb 2016 | Gezondheid, Opmerkelijk | 1 reactie

Ben jij zo iemand die, wanneer die met iemand aan de telefoon hangt, ondertussen aan het tekenen is. Gewoon gedachteloos onsamenhangende kleine tekeningen maakt. Ja? Herken je dat? Lees dan vooral verder. Want zo ‘gedachteloos’ is dit helemaal niet. Deze ogenschijnlijk willekeurige tekeningen die we maken vertellen meer over je persoonlijkheid of over je motieven, je drive, je beweegredenen dan je denkt. En zijn dus wellicht helemaal niet zo willekeurig als we denken. Lees snel verder. We leggen het uit.

Wanneer wij ‘doodelen’, zoals dat zo mooi heet, (of krabbels, doedels) dan stuurt ons onderbewuste onze pen aan. En ons onderbewuste is juist het deel waar onze gedachten zitten en onze geheimen, en dit deel neemt het over als we bewust met iets anders bezig zijn, zoals telefoneren. Dus als we gefocussed aan het praten zijn aan de telefoon, dan kijkt ons onderbewuste om zich heen en denkt, “Hey, niemand doet iets met die hand? Nou dan neem ik die even over…”.

Wij waren eens benieuwd naar wat ons onderbewuste ons probeerde te vertellen en we gingen op zoek naar de betekenissen van onze krabbels…

Even een waarschuwing vooraf: neem deze uitleg met een korreltje zout. Ren niet meteen in de armen van de dichtstbijzijnde psycholoog….

Wanneer je figuren van mensen tekent

Als jij figuren van mensen teken dan kan dat betekenen dat je je onzeker voelt en hulpeloos of dat probeert weg te vluchten van bepaalde verantwoordelijkheden. Als je simpele stick-mensen tekent, dan ben wellicht emotioneel onstabiel en voel je je geïsoleerd van andere mensen.

Ogen

He tekenen van ogen staat symbool voor het innerlijk van degene die tekent. Teken je grote ogen? Dan ben je een extravert persoon. Teken je starende ogen? Dat staat voor het gevoel dat je constant in de gaten gehouden wordt. Teken je gesloten ogen? Dat kan erop wijzen dat je niet graag bij jezelf naar binnen kijkt.

Je eigen handtekening

Tekenaars van handtekeningen zijn vaak egocentrisch en arrogant. Wanneer je, zonder dat je het in de gaten hebt, vaak je eigen handtekening tekent tijdens een gesprek of wanneer je een probleem probeert op te lossen, dan duidt dat vaak erop dat je vooral/teveel op je jezelf gericht bent.

Cirkels en ringen

Cirkelvormige figuren die met elkaar verbonden zijn, of die in elkaar getekend zijn, wijzen op een behoefte aan saamhorigheid, of eenheid. Jouw tekening zegt eigenlijk: “Ik voel me buitengesloten”.

Als je vaak cirkels tekent, dan heb je onbewust de behoefte aan een goede vriend, of aandacht.

Dieren

Het soort dier dat je tekent vertelt veel over je persoonlijkheid en je emotionele toestand. Zo duidt een tijger of wolf vaak op verborgen, opgekropte boosheid. Een vos? dan wil je waarschijnlijk iets sluws gaan doen. wanneer je een eekhoorn tekent, heb je waarschijnlijk behoefte aan een gevoel van geborgenheid en bescherming. Leeuwen worden vaak getekend door iemand die zich superieur en beter voelt dan anderen. Als je een bepaald dier herhaaldelijk tekent, dan betekent dat je jezelf vergelijkt met dat dier en diens karakter probeert eigen te maken.

Spiralen, golvende lijnen

Problemen van andere mensen doen jou niet zo veel. Het boeit je niet zo. Het kan zijn dat je zelf een kleine emotionele crisis doormaakt, dat je je teveel zorgen maakt over de problemen in jouw leven. Zorg ervoor dat je grip krijgt op je gedrag om boze uitbarstingen tegen anderen te voorkomen.

Vierkanten, diamanten en andere geometrische figuren

Je hebt duidelijke doelen en waarden en je houdt je mening zelden voor jezelf. Je bent koppig en veeleisend. Je bent normaliter ook er voorzichtig en op je hoede. Tip: Wellicht is het tijd om je houding eens onder de loep te nemen…

Pijlen

Pijlen staan voor een koers, een richting in je leven. Teken je een pijl die omhoog wijst? Dan ben je een mensen-mens. Teken je een pijl die omlaag wijst? Dan ben je meer op jezelf gericht. Teken je een pijl die naar links wijst? Dan zit je vast in het verleden. Teken je een pijl die naar rechts wijst? Dan richt jij je op de toekomst, je kijkt vooruit.

Sterren

Jij wilt het middelpunt van de aandacht zijn. Alle ogen moten op jou gericht zijn wanneer je een kamer binnen komt lopen, hoofden draaien zich om als je langs komt lopen.
Als je echter sterren tekent met heel veel punten of als je de stralen apart of los van elkaar tekent, dan kan dat wijzen op een depressie.

Bloemen, wolken en de zon

Het tekenen van mooie bloemetjes en de zon, geeft aan dat jij een tevreden mens bent en dat je fantaseert over de leuke dingen die nog komen gaan in de toekomst. Deze doodles wijzen op een goed humeur en dat je een positieve kijk op de toekomst hebt.

Kruizen

Dit kan betekenen dat je schuldig voelt over iets, of dat je jezelf verwijten maakt voor fouten die je gemaakt hebt.

Kleine huisjes en dozen

Symmetrische vormen onthullen jouw voorliefde voor regelmaat/structuur, en dat je zaken liever gepland wilt hebben. je weet precies wat je wil, je doelen in je leven staan vast en je houdt hoe aan ook vast aan je mening.

Damborden

Het ziet er naar uit dat je sinds kort in een onplezierige of oncomfortabele situatie zit. Als je steeds deze damborden tekent, dan is de kans groot dat je moeite hebt met het oplossen van een bepaald probleem, of dat je probeert jezelf te vinden of je missie in dit leven. Het kan ook zijn dat je twijfelt of het ingeslagen pad wel het juiste is voor jou.

Honingraat patronen

Het in stand houden van harmonie, balans en vrede in je leven is jouw grootste prioriteit. Het kan er ook op wijzen dat je behoefte hebt aan huisje-boompje-beestje …

Vond je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden op Facebook.

[bron: Mhealth.ru]

About The Author

1 Comment

  1. leuk en interessant artikel!

    Reply

Laat weten wat jij er van vindt