Select Page

Zelf een snuffelmat maken: urenlang plezier, ook voor het baasje!

15 mrt 2016 | Dieren, Doe-het-zelf | 1 reactie

Inmiddels een flinke hit op internet: de Snuffelmat voor de hond. Alhoewel, “voor de hond”. We hebben ook filmpjes voorbij zien komen met snuffelmatten voor paarden, katten, hamsters (die erin verdwaald zijn), konijnen etc. Alles wat snuffelt.

Wat is een snuffelmat?

Een snuffelmat is eigenlijk een mat, met daaraan bevestigd verschillende fleecestroken. Tussen die stroken verstop je brokjes. Hiermee zet je je trouwe viervoeter aan het denken en ze vinden het geweldig!

Maar hoe maak je nou zo’n snuffelmat? Is het moeilijk? Heb je veel materiaal nodig? Nee, iedereen kan het. Kijk maar.

Benodigdheden:

  • Fleecedeken(s)
  • Gootsteenmatje

Hoe maak je een snuffelmat?

Eigenlijk is het heel simpel om zelf te maken. Je kunt ze natuurlijk ook nieuw kopen natuurlijk voor zo’n € 40,- (of het doe-het-zelf pakket voor zo’n € 20,- ex verzenden). Maar zelf maken is leuker en goedkoper. De fleecedekens kun je kopen bij bijvoorbeeld de Zeeman voor zo’n € 3,- per stuk en het gootsteenmatje is online te vinden voor onder de € 10,-. Op zich heb je aan één fleecedeken genoeg voor één snuffelmat, maar als je verschillende kleuren wilt gebruiken, dan heb je meerdere fleecedekens nodig.

Check de video hieronder voor de instructies. Denk eraan om dit artikel te delen met als je Facebook vrienden… vooral de huisdierenbezitters natuurlijk. Of je moet toevallig menselijke snuffelaars kennen…

[bron: Youtube-kanaal Laura Collin]

About The Author

1 Comment

  1. Smullen!

    Reply

Laat weten wat jij er van vindt