Select Page

Zelf sushi’s maken is makkelijker dan je denkt met deze top tip!

18 feb 2016 | Eten en Drinken, Hacks | 0 Reacties

Volgende week is onze Azië week en willen we van maandag tot en met vrijdag elke dag een eenvoudig en snel te maken Aziatisch recept online zetten voor jullie. Om in de stemming te komen beginnen we vandaag alvast gewoon zelf. Wij laten je zien dat je voor het maken van lekkere sushi heus niet moeilijk hoeft te gaan doen met bamboematjes, algenpapier, nori (gedroogd zeewier), speciale sushi-rijst en hoe heet het allemaal ook alweer. Nee. Gewoon lekkere sushi hapjes, snel, simpel en eenvoudig zelf te maken. En ook: goedkoop!

Ingrediënten

  • 200 gr rijst
  • 1-2 eetlepels rijstazijn (aan te raden voor de smaak)
  • stukjes zalm, of tonijn, of een andere vis naar keuze
  • optioneel: komkommer en wasabi/sojasaus

De te volgen stappen zijn eigenlijk zo simpel, dat het uitleggen meer tijd kost dan de daadwerkelijke uitvoering.

Rijst

Als eerste kook je de rijst. Wanneer deze gaar is, giet je deze goed af en roer je er 1 a 2 eetlepels rijstazijn erdoorheen. Hierdoor krijgt de sushi zijn zurige smaak. De rijstazijn hoeft niet per se, voor het geval dat je de zure smaak niet zo lekker vindt. Vervolgens pak je een ijsblokjeshouder en vul je deze met de rijst. Goed aanduwen en zo’n 20-25 minuten laten staan!

Sushi opmaken!

Nadat de rijst 20 minuten in de ijsblokjeshouder heeft gezeten, draai je deze en sla je hem hard op een snijplak om de rijst er uit te laten komen. Als het goed is, heb je nu kleine bolletjes (of vierkantjes, al naar gelang de vorm je ijsblokjesvormen) rijst op de plank liggen.

Nu gaan we deze opmaken. Bijvoorbeeld door de dunne plakjes zalm of tonijn er over heen te leggen. En zo heb je hapklare stukjes sushi. Zonder veel moeite, niet duur en snel klaar.

Optioneel: extra tips

Wil je het nét nog een beetje meer op echte sushi laten lijken? Snij dan een komkommer in kleine, fijne stukjes en roer die samen met de rijstazijn door je gekookte en afgegoten rijst.

Wil je een dipje? Serveer er dan wasabi bij, of een klein schaaltje met sojasaus.

Experimenteer! Je kunt met sushi eindeloos variëren. Smakelijk!

Laat ons weten wat je ervan vond. Deel dit artikel met al je aan sushi-verslaafde Facebook vrienden. Heb je een tip voor ons? Laat het ons weten!

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt