Select Page

Zij gebruikt aluminiumfolie om supersnel haar was te strijken, kijk snel hoe!

18 mrt 2016 | Hacks | 0 Reacties

Strijken. Niet mijn meest favoriete klusje. Wie het wel leuk vindt mag zijn hand opsteken. Niemand? Dachten we al. Gelukkig heeft de mevrouw in dit filmpje daar iets op bedacht. Helaas moet de strijkwas nog steeds gedaan worden, maar zij heeft een manier gevonden waarop ze dit klusje veel sneller klaart.

Benodigdheden:

  • Strijkplank met hoes
  • Aluminiumfolie

De video hieronder is vrij duidelijk, maar voor de volledigheid zullen we hier nog even toelichten wat je moet doen. Je pakt je strijkplank en haalt de hoes er van af. Vervolgens bekleed je de hoesloze plank volledig met de aluminiumfolie. Let erop dat de glimmende kant naar boven wijst. Daarna plaats je voorzichtig de hoes er weer op.

Wat doet de aluminiumfolie tijdens het strijken?

Druk op de stoomknop tijdens het strijken, zoals je dat normaal ook doet. Aluminium geleidt heel goed warmte. Het stoom gaat door de kleding, door de hoes en komt dan de folie tegen en wordt ‘weerkaatst’ waardoor de onderkant van je was ook meteen gestreken wordt. En dat bespaart absoluut tijd…!

Onder de video vind je nog een extra tip!

Vond je deze huishoudelijke tip goud waard? Deel hem dan met al je vrienden op Facebook!
[bron: Dr. Oz]

Extra tip: Scharen slijpen!

Wist je dat je met aluminiumfolie je scharen kunt slijpen? Hoe doe je dat: pak een schaar en een strook aluminiumfolie en knip een diagonale strook folie af. Herhaal dit totdat de schaar weer scherp aanvoelt. Handig toch?

About The Author

Laat weten wat jij er van vindt